ΣΑΣΜΥ: “Αναπροσαρμογή του Εκπαιδευτικού Επιδόματος”

Σε καθημερινή βάση ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ)  γίνεται δέκτης προβληματισμών που σχετίζονται με ζητήματα της καθημερινότητας μελών του Συνδέσμου και συναδέλφων αποφοίτων της ΣΜΥ, πολλά εκ των οποίων είναι χρονίζοντα θέματα οικονομικής φύσεως και απαιτούν επίλυσης το συντομότερο δυνατόν.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αναθεώρηση του πλαισίου βάσει του οποίου ρυθμίζεται το ύψος του Εκπαιδευτικού Επιδόματος, ώστε να εναρμονίζεται με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και το σύγχρονο κόστος ζωής. Οι δραματικές εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει επιβάλουν την προσαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε μια μεταλλαγμένη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις απ’ ότι πριν 25 και πλέον χρόνια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διασύνδεσής του με το ισχύον νέο ειδικό μισθολόγιο, τόσο για λόγους αναλογικότητας, όσο και αντιπροσωπευτικότητας και διασφάλισης δικαίου αποτελέσματος.

Κατόπιν των παραπάνω, ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε έγγραφο στον κ. ΥΕΘΑ προτείνοντας ως βάση υπολογισμού του Εκπαιδευτικού Επιδόματος, σε περίπτωση μετακίνησης πέραν των 60 χλμ από την έδρα της μονάδας υπηρέτησης,  ο υπολογισμός της αποζημίωσης για απουσία συνολικής διάρκειας όχι μεγαλύτερης των έξι (6) μηνών, καταργουμένων τυχόν άλλων πρόσθετων αποζημιώσεων (ΗΕΕ), πλην των οδοιπορικών εξόδων για τις μετακινήσεις που απαιτούνται, να γίνεται σε συσχέτιση με τον κατεχόμενο Βασικό Μισθό (μεταβλητή παράμετρος), όπως παρακάτω:

                        α.      Για εκπαίδευση διάρκειας όχι μεγαλύτερης των τριάντα (30) ημερών, βάσει του τύπου Βασικός Μισθός (Χ) κοινό συντελεστή 0,01 (Χ) ημέρες εκπαίδευσης.

                         β.      Για εκπαίδευση διάρκειας πέραν του (1) μηνός και μέχρι έξι (6) μήνες, βάσει του τύπου Βασικός Μισθός (Χ) κοινό συντελεστή 0,02 (Χ) ημέρες εκπαίδευσης.

Ο ΣΑΣΜΥ εκτιμά πως η συγκεκριμένη νομοτεχνική παρέμβαση, δύναται να σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή όπου θα αποκατασταθούν ορισμένες από τις αδικίες που προκλήθηκαν στο παρελθόν, από την αδιαφορία της Πολιτείας και την αδέξια δημοσιονομική προσαρμογή, που κατ’ εξοχήν έπληξε τον κλάδο των στρατιωτικών.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο ΣΑΣΜΥ……………

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: