Κοπή Πίτας Συλλόγου Φίλων Μουσείου Πόλης Καρδίτσας με Σύνθημα «Μια βιτρίνα για τη μεγάλη στολή του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα»

Δελτίο Τύπου

         Το Σάββατο 11 Ιαν 2020 και ώρα 20:30 ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Πόλης Καρδίτσας, διοργάνωσε εκδήλωση (με αφορμή και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας) και κάλεσε όποιον θα ήθελε να στηρίξει την προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων προκειμένου να κατασκευαστεί η κατάλληλη προθήκη για την έκθεση της μεγάλης στολής του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα.

               Στο Μουσείο της Καρδίτσας υπάρχει η αίθουσα του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα η οποία περιλαμβάνει τη συλλογή των προσωπικών του αντικειμένων και την (ταριχευμένη) καρδιά του και θα συμπεριλάβει και αυτό το σημαντικό ιστορικό κειμήλιο.

               Ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας εισήχθη το 1910 στη Σχολή Υπαξιωματικών της Κέρκυρας από όπου εξήλθε το 1912 ως Ανθυπολοχαγός

              Ο ΣΑΣΜΥ παρευρέθηκε στην υπόψη εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Υπλγό ε.α. Ευάγγελο Στέφο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Λγό ε.ε. Νικόλαο Μητσάκο και με απόφαση του επόμενου Δ.Σ. θα συνδράμει οικονομικά στην κατασκευή της προθήκης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο-

Πρόεδρος

Eυάγγελος Στέφος

            -Ο-

             Γεν. Γραμματέας

               Στέφανος Κουκουράβας

                                                     

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό Υλικό από την Εκδήλωση:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: