Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε Επιστολή του ΣΑΣΜΥ

Στη Βουλή των Ελλήνων το πρόβλημα σχετικά με την προσαύξηση κατά τρία (3) έτη του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών, ο οποίος αποτελεί πλασματικό χρόνο ασφάλισης και απαιτείται καταβολή από τον ίδιο τον στρατιωτικό της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη δηλ. 20%.

Για το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε απάντηση από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Παναγιώτη  Τσακλόγλου στην Επιστολή του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) και πιο συγκεκριμένα στην υπ.’ αρ. πρωτ. 2854/28-5-2021 ΑΝΑΦΟΡΑ που κατατέθηκε από τους Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κ. κ. Β. Κεγκέρογλου, Κ. Σκανδαλίδη, Γ. Φραγγίδη και Γ. Μουλκιώτη.

Ως ΣΑΣΜΥ με μεγάλη λύπη μας διαπιστώνουμε ότι οι θέσεις που διατυπώθηκαν από την επίσημη τοποθέτηση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα την υπ.’ αρ. 11/2021 (Επιστολή του ΣΑΣΜΥ) όπου εμπεριέχονται ασφαλιστικά ζητήματα στο πλαίσιο της μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό, δυστυχώς απέχουν από τις δικές μας απόψεις, ενώ ως προς τη θεώρηση της συγκεκριμένης απάντησης, εκτιμούμε ότι δεν προσεγγίζεται επαρκώς η ουσία.

Στα θετικά προστίθεται το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί θέμα συζήτησης των καθ’ ύλην αρμοδίων, η ανάδειξη αυτού μέσω του ΚΙΝΑΛ και αναμφίβολα συμβάλλει στην ανακούφιση από το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στα στελέχη των ΕΔ.  

Εν κατακλείδι ως ΣΑΣΜΥ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και για τα υπόλοιπα θέματα, που απασχολούν την ευρύτερη κοινότητα των στελεχών των ΕΔ, με συγκεκριμένες προτάσεις και αυτό αποτελεί στοίχημα για το Σύνδεσμο.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *