Οχυρά Ρούπελ ,Αναπαράσταση Μάχης

Την Κυριακή 12 Μαίου, πραγματοποιήθηκε από ομάδες αναβιωτών  από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στολές και οπλισμό του Β’ Π.Π, μαζί με εντυπωσιακά εφέ πυρών, εκρήξεων και αεροπορικών προσομοιώσεων, η αναπαράσταση της λυσσαλέας προσπάθειας των Γερμανών να καταλάβουν το οχυρό – Σύμβολο,  οι  στιγμές ηρωισμού και αυτοθυσίας άλλων οχυρών της «Γραμμής Μεταξά», καθώς και το τέλος του αγώνα με τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση του Ρούπελ μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης και την παύση των εχθροπραξιών.

Κατά την γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 (6-10/4/1941)- οι υπερασπιστές του ΡΟΥΠΕΛ αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές. Η περήφανη απάντηση του διοικητή Γεώργιου Δουράτσου στις αξιώσεις του εισβολέα, «Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται», εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι τις μέρες μας.

Ο Σύνδεσμός μας με αντιπροσωπία του Δ.Σ καθώς και μέλη από την περιοχή της Θεσσαλίας ήταν παρόν στην παραπάνω εκδήλωση.
Μία εκδήλωση άρτια σχεδιασμένη, όπου μας μετέφερε όλους μας σε εκείνες τις ημέρες,ζωντανεύοντας μπροστά μας οι ιστορικές μνήμες.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά στους διοργανωτές της εκδήλωσης.  (δήμος Σιντικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Π.Ε. Σερρών), το σωματείο “ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες – Αγκίστρου” και η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, ενώ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: