Αποκατάσταση Μισθολογικών Αδικιών (ΑΣΣΥ)

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των συναδέλφων σχετικά με το ζήτημα του μισθολογίου, με αφορμή φήμες που διακινούνται δημόσια περί της αναμόρφωσης αυτού.

Η αλήθεια είναι ότι το ισχύον μισθολόγιο δεν ικανοποίησε την συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων, διότι αφενός δεν αποκαταστάθηκαν οι αποδοχές στο επίπεδο του 2012, όπως αποφάνθηκε με την ιστορικής σημασίας απόφασή του το ΣτΕ και αφετέρου το συγκεκριμένο νομοθέτημα υπήρξε άτολμο από πλευράς περιεχομένου, καθόσον δεν είναι αντιπροσωπευτικό του έργου και της προσφοράς των στελεχών των ΕΔ.

Μελετώντας προσεκτικά το Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74), αναδεικνύει τις βαθιές εσωτερικές αντιφάσεις και την ελλιπή επεξεργασία που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο περιεχόμενό του.

Οι διατάξεις δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη εσωτερική ισορροπία, ώστε να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Επιπλέον δεν ικανοποιείται μια σειρά παγίων διεκδικήσεων του κλάδου, όπως παρακάτω:

α. Χορήγηση Ειδικής Αποζημίωσης,

β. Αναπροσαρμογή του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών Εργασίας

γ. Καθιέρωση ημερήσιας αποζημίωσης ποσού 46,00€, για κάθε ημέρα εργασίας Πέραν του Πενθημέρου,

δ. Καθιέρωση Επιδόματος Στέγασης.

Επιπλέον πέραν των ανωτέρω, εστιάζοντας την προσοχή μας και μελετώντας προσεκτικά τη διάρθρωση του μισθολογίου, ανά μισθολογική κατηγορία, καθώς και το ανάπτυγμα μεταξύ των κλιμακίων του Βασικού Μισθού (ΒΜ), προκύπτουν ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις, τις οποίες ο Σύνδεσμος Μονίμων Υπαξιωματικών απέστειλε με έγγραφό του προς τους καθ’ ύλην αρμοδίους, καθόσον με απόλυτη βεβαιότητα η Πολιτεία επιφυλάσσει μια επιλεκτικά δυσμενή μεταχείριση για όσους εντάσσονται στη Β’ Κατηγορία, καθόσον μεταξύ εισαγωγικού και καταληκτικού κλιμακίου ο ΒΜ αποκλίνει σημαντικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο ΣΑΣΜΥ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *