Βαθμολογική Προαγωγή Αποφοίτων ΑΣΣΥ (Τάξεως 1993)

Σε συνέχεια της υπ. αριθμ’. 42/2019 σχετικής επιστολής μας, αναφορικά με το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ Τάξεως 1993, λόγω του εντεινόμενου προβληματισμού μεγάλου αριθμού συναδέλφων, σχετικά με το θέμα της προαγωγής τους στο βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3883/2010, ο ΣΑΣΜΥ επανέρχεται αποστέλλοντας έγγραφο προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η τάξη, ζητήματα ουσιώδους σημασίας για το στράτευμα.

Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Τάξεως 1993, με βάση την κείμενη νομοθεσία και εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (κτήσης χρόνου υπηρεσίας και συμπλήρωσης των ετών παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό) προάγονται στο βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων από 01 Ιαν 20.

Δυστυχώς όμως, παρότι έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα, επαρκέστατο ώστε η κανονιστικώς δρώσα Διοίκηση να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, δεν διαφαίνεται «φως στον ορίζοντα», σε αντίθεση με τους αποφοίτους ΑΣΣΥ των παραγωγικών Σχολών της Π.Α, που μερίμνησε για την έγκαιρη απονομή της βαθμολογικής προαγωγής στους εμπλεκόμενους συναδέλφους.

Αναρωτιέται και εξανίσταται όμως κανείς γιατί δε συμβαίνει το ίδιο, για τους αποφοίτους της ΣΜΥ (Σ.Ξ).

Οφείλεται άραγε σε αβλεψία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ίσως λόγω φόρτου εργασίας ή πρόκειται για γραφειοκρατικής φύσεως αγκύλωση;

Μια πρώτη ανάγνωση των όσων συμβαίνουν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα οφείλεται στην πάγια προσκόλληση της Υπηρεσίας, η οποία οχυρωμένη πίσω από στείρες ερμηνείες του θεσμικού πλαισίου, επιμένει να ενεργεί απολύτως θεσμικά, υλοποιώντας σε πράξη το «γράμμα» του νόμου και όχι διερμηνεύοντας την ουσία του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, υπό ανθρωκεντρικό πρίσμα. 

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο που απέστειλε ο ΣΑΣΜΥ.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: