Βελτίωση Πλαισίου Χρόνου Διοίκησης – Ειδικής Υπηρεσίας

Προϋπόθεση προς προαγωγή σε επόμενο βαθμό αποτελεί για τα στελέχη των ΕΔ η συμπλήρωση του προβλεπόμενου Χρόνου Διοικήσεως ή Ειδικής Υπηρεσίας, σε συγκεκριμένες θέσεις  (καθήκοντα) που  προβλέπονται από τους Πίνακες Οργάνωσης και Υλικού (Π.Ο.Υ) του κάθε Κλάδου και εξειδικεύονται με διαταγές των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ).

Η μη συμπλήρωση του απαιτούμενου Χρόνου Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας, λόγω των περιορισμών στις καθορισμένες θέσεις (κυρίως του ΣΞ), εντός των ευλόγων χρονικών πλαισίων που προβλέπουν οι σχετικές Πάγιες Διαταγές των ΓΕ, συνιστά αιτία μεταθέσεως, φαινόμενο δυστυχώς ιδιαίτερα συχνό στον ΣΞ. 

Ως εκ τούτου μεγάλος αριθμός στελεχών μετατίθενται, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων που διαθέτει, ώστε να εξυπηρετηθούν, υπό συγκεκριμένα αυστηρά πλαίσια, οι ανάγκες προαγωγικής εξέλιξης (συμπλήρωση υπολειπόμενου χρόνου). Αναμφίβολα, το γεγονός αυτό, τεχνηέντως, σε ορισμένες περιπτώσεις εξυπηρετεί τον υπηρεσιακό μηχανισμό (ΓΕ) να παρακάμψει νομότυπα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο περί μεταθέσεων.

Απαιτείται η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων, ώστε με το ελάχιστο δυνατό κόστος, να παράγεται το μέγιστο, κατά περίπτωση, αποτέλεσμα.

Πρέπει επιτέλους να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της Υπηρεσίας, αλλά οφείλονται σε εγγενείς αδυναμίες και «δημιουργικές ασάφειες» του ρυθμιστικού πλαισίου.

Μεταθέσεις ΝΑΙ όταν πρόκειται για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου των ΕΔ

Κατόπιν των παραπάνω, για την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μέσο στελεχιακό δυναμικό, ο Σύνδεσμος Μονίμων Υπαξιωματικών απέστειλε προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία έγγραφο με προτάσεις για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος.

Διαβάστε όλο το έγγραφο παρακάτω:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: