Εκσυγχρονισμός Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ

Σε καθημερινή βάση το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) γίνεται δέκτης πληθώρας ερεθισμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας των μελών του.

Κοινός παρονομαστής στις συζητήσεις συναδέλφων είναι ότι η δεινή κοινωνική, οικονομική και εργασιακή θέση των στρατιωτικών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ιδεοληπτική αντιμετώπιση του κλάδου από τις περισσότερες κυβερνήσεις (ο βολικός μύθος των δήθεν προνομιούχων), σε διαχρονικά συμπλέγματα ιδεολογικής φύσεως (το προπατορικό αμάρτημα της επαράτου 7ετίας που χρεώθηκε συλλήβδην και στις νεότερες γενιές), καθώς και στην έλλειψη ουσιαστικού θεσμικού αντίβαρου για την ανάδειξη των προβλημάτων και την αποτελεσματική προώθηση των διεκδικήσεων.

Εμφανής επίσης υπήρξε τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης, μια προσπάθεια «θωπείας» του τραυματισμένου, από τη διαρκή κρίση, ψυχισμού των αποστράτων και χειραγώγησης του κοινού αισθήματος, δια της εκτόνωσης της δυσαρέσκειας μέσα από «ελεγχόμενες» δράσεις.

Επίσης, όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας οριοθέτησης της μάλλον «ενοχλητικής» προς την Πολιτεία, συλλογικής παρουσίας των ε.ε στελεχών (καθ’ όλα σύννομης πλέον μετά το αρχικό στάδιο αμφισβήτησης), ενώ παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις έγινε αισθητή μια υφέρπουσα προσπάθεια αυθαίρετης εκπροσώπησης συνολικά του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ε.ε συναδέλφων.

Το καθεστώς των ΕΑΑ είναι διαρθρωτικά αναχρονιστικό, στο βαθμό που εδράζεται σε διατάξεις που ουσιαστικά τις καθιστούν ως Ν.Π.Δ.Δ υποχείριο του εκάστοτε ΥΕΘΑ.

Χαρακτηριστική παραδοξότητα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ οι ΕΑΑ αυτοχρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μελών τους (κρατήσεις από το μέρισμα), εν τούτοις όμως φέρεται ότι υφίσταται έλεγχος των οικονομικών από το ΥΠΕΘΑ.

Εφόσον πράγματι συνεχίζουν να ισχύουν τα παραπάνω, η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, καθώς και του Κανονισμού Λειτουργίας είναι το δίχως άλλο επιτακτική.

Πέραν των προαναφερθέντων, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η προσέλκυση εκ νέου του ενδιαφέροντος των μελών και δει των νεοτέρων, τα οποία απογοητευμένα από τη διαχρονική αδράνεια και την επιμελημένα κρατούσα «ταξικότητα» έχουν αποστασιοποιηθεί.

Δεν είναι δυνατόν μικρές μειοψηφίες να συνεχίζουν σήμερα να οραματίζονται σωματεία με ιεραρχική δομή, δεν μπορεί να λειτουργούμε με «φέουδα».

Τα μέλη κάθε συλλογικής οντότητας, με οποιαδήποτε μορφή (Ένωση, Σύνδεσμος, Σωματείο, Επιμελητήριο, Σύλλογος κλπ), είναι ισότιμα και δεν μπορεί να διακρίνονται σε κατηγορίες, ανάλογα με την προέλευση και το βαθμό που έφεραν στην ενεργό υπηρεσία εν προκειμένω.

Προς άρση τυχόν παρερμηνειών, δεν είναι στις προθέσεις μας να συλήσουμε αυθαίρετα τις ιστορικές «παρακαταθήκες», αλλά να αναδείξουμε τη νέα πραγματικότητα υπό ένα σύγχρονο πρίσμα, ώστε οι ΕΑΑ να μετεξελιχθούν προς όφελος του συνόλου των συναδέλφων.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται να αναπτυχθεί ένας διευρυμένος διάλογος φορέων, όχι μόνο αποστράτων, επί της βάσης ενός κοινού πλαισίου αρχών και αξιών.

Στο πλαίσιο μιας κοινής συναντίληψης για αλλαγή πορείας.

Το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει» πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη!

Πρέπει να γίνει σε όλους μας απολύτως σαφές ότι ο «γίγαντας δεν ξυπνάει» με ναρκισσιστικές ανασκαφές μιας ένδοξης κληρονομιάς και με νοσταλγική αναπόληση των δαφνών του παρελθόντος.

Απαιτείται ενεργοποίηση όλων μας για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, με τεχνοκρατική αντίληψη σε ότι αφορά στη διάρθρωση και οργάνωση των ΕΑΑ, μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό πρίσμα λειτουργίας, επ’ ωφελεία του συνόλου των συναδέλφων.

Απαιτούνται αλλαγές τώρα, σήμερα και όχι αύριο!!!

Ορισμένες προτάσεις που, κατά την ταπεινή μας άποψη ως νέο σχετικά σωματείο, θα μπορούσαν να προάγουν με δημοκρατικό πρόσημο τη διοικητική οργάνωση των ΕΑΑ, μετεξελίσσοντας και βελτιστοποιώντας τη λειτουργία τους, δια της τροποποίησης του ΝΔ 1171/72 καθώς και του Κανονισμού
Λειτουργίας, είναι οι ακόλουθες και απεστάλησαν στους καθ΄ ύλην αρμόδιους του ΥΠΕΘΑ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: