Απάντηση Υπουργείου Οικονομικών για Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά από προώθηση επιστολής του Συντονιστικου Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων για την μεγάλη διαφορά στις απολαβές των σπουδαστών των σχολών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τους σπουδαστές των Σωμάτων Ασφαλείας στο υπουργείο οικονομικών , στο ΥΠΕΘΑ, την στρατιωτική ηγεσία και προς τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή που Συντονιστικού Συμβούλιου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ κατέθεσε ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία για την εξάληψη αυτής της ανισότητας.
Επί της ερώτησης απάντησε το υπουργείο οικονομικών παραδεχόμενο την αδικία. Σχετικά αναφέρει ότι ο μισθός των μαθητών των Α.Σ.Ε.I. και των Α.Σ.Σ.Y. κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μισθό των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας και αναφέρει ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτάθηκε τροπολογία ώστε να εξαλειφθεί η ως άνω διαφορά μεταξύ των μαθητών των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και τωνΣωμάτων Ασφαλείας.

Η ως άνω τροπολογία τελεί υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος τρόπος κάλυψης της σχετικής προκαλούμενης δαπάνης.

Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει εξορθολογισμός της εν λόγω ανισότητας που υφίσταται εις βάρος των σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολουθεί η ερώτηση και η απάντηση για την ενημέρωση σας.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: