Με Παρουσία και του ΣΑΣΜΥ η Ορκωμοσία Σπουδαστών Ιης Τάξης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών η ορκωμοσία των Πρωτοετών Σπουδαστών τάξεως 2025, η οποία πήρε το όνομα του “Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κόκκα”

Της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, με τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμο, παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και των Αρχών του τόπου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , της Εκκλησίας  καθώς και συγγενείς των πρωτοετών σπουδαστών.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ  Κο Στέφο Ευάγγγελο, καθώς και από τον Βοηθό Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Κο Κείο Ευάγγελο.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε στους πρωτοετείς σπουδαστές καλή δύναμη, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη τριετή  Στρατιωτική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε την Διοίκηση της Σχολής για την άψογη και άρτια οργάνωση της τελετής.

 Σύντομο Βιογραφικό του Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κόκκα.

“Ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Κόκκας, με καταγωγή από την Πέτα της Άρτας, αποφοίτησε από τη σχολή μονίμων υπαξιωματικών, το 1956 με το βαθμό του Δεκανέα. Το έτος 1964 ενυμφέυθη την Σωτηρία Κουμπουλή, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Βασιλική και την Ελένη. Το έτος 1960 προήχθει στο βαθμό του Λοχία , το 1968 στο βαθμό του Επιλοχία και στην συνέχεια στο βαθμό του Αρχιλοχία. Υπηρέτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εφαρμογής καθώς και σε μονάδες του όπλου του. Στην ΕΛΔΥΚ έλαβε μέρος στις πολεμικές Επιχειρήσεις του 1974 έως και την 21 Ιουλίου του 1974, ως Διμοιρήτης Διμοιρίας Τ/Φ του 6ου Λόχου της ΕΛΔΥΚ. Εφονεύθη ηρωικά μαχόμενος βληθείς από τουρκικά εχθρικά πυρά στην περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού “Κιονέλι” Λευκωσίας διατελών σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα ταύτης. Τα οστά του Ήρωα Κόκκα Κωνσταντίνου ανευρέθηκαν και τον Άυγουστο του 2019 έγινε η επίσημη μέσω DNA ταυτοποίηση των λειψάνων του.
Την 25 Νοεβρίου 2021 έλαβε χώρα ο επαναπατρισμός των λειψάνων του με τις δέουσες τιμές και στις 16 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η ταφή στην ιδιάιτερη πατρίδα του στο χωριό Πέτα της Άρτας.

Τιμήθηκε μετά θάνατον για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στις επιχειρήσεις στην Κύπρο με το αναμνηστικό Μετάλιο Επιχειρήσεων Κύπρου από το ΓΕΣ και προήχθη σε Συνταγματάρχη την 20 Ιουλίου 1974 μια ημέρα πριν το θάνατο του, με το ΦΕΚ 477/2007 (Τευχος Γ΄).
Η Ελληνική Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά ως φόρο τιμής τοποθέτησε την προτομή του σε χώρο εντός του ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς το οποίο στη συνέχεια μετονόμασε σε Στρατόπεδο “Σχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κόκκα” “

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *