Βαθμολογική Εξέλιξη Στελεχών Ε.Δ (ΑΣΣΥ Τάξη 1993)

Εγκλωβισμένη στη χρόνια απουσία ικανότητας δράσης και πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει ο κλάδος, η Πολιτεία δυστυχώς παραμένει στο ρόλο του παρατηρητή ορισμένων προβλημάτων που εντείνονται διαγενομένου του χρόνου.  

Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί η διακριτική μεταχείριση που έχουν υποστεί συνάδελφοι προερχόμενοι από ΑΣΣΥ Τάξεως 1993 (καταταγέντες το 1991), έναντι των ομοιοβάθμων τους μονιμοποιηθέντων εθελοντών του Ν.Δ 445/1974 και των μονιμοποιηθέντων εθελοντριών του Ν.705/1977.

Προήχθησαν στον επόμενο βαθμό συνάδελφοι των προαναφερθέντων κατηγοριών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τάξεις των Αξιωματικών βάσει του προαγωγικού πλαισίου του Ν.2439/1996 και πολλοί εξ αυτών μάλιστα προήχθησαν χωρίς τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα (Ν.4433/2016), με κυριότερο αυτό της έλλειψης του απαιτούμενου Χρόνου Διοικήσεως, γεγονός που δεν είχε ιστορικό προηγούμενο.  

Λόγω του γεγονότος αυτού, επήλθε ανατροπή της ιεραρχίας μεταξύ των Αξιωματικών που προέρχονται από το σώμα των Υπαξιωματικών (πλην ΑΣΕΙ), κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι θιγόμενοι Αξιωματικοί (ΑΣΣΥ Τάξη 1993) προήχθησαν στις τάξεις των Αξιωματικών με το προαγωγικό πλαίσιο του Ν.3883/2010, το οποίο διέπει τη μετέπειτα βαθμολογική εξέλιξή τους.

Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για την επίλυση του θέματος!

Με το άρθρο 4 (παρ. 1) του Συντάγματος, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της έννομης τάξης, καθορίζεται ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.  Είναι σαφές ότι απαγορεύεται κάθε δυσμενής διάκριση σε βάρος οιασδήποτε κατηγορίας εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο η ευμενής μεταχείριση συγκεκριμένης ομάδας/ων εργαζομένων, κυρίως λόγω του φύλου.

Ο κοινός νομοθέτης υποχρεούται, κατά τη δικαιοδοσία του, να παράγει δίκαιο, το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση προς το περιεχόμενο των θεμελιωδών δικαιωμάτων!

Συνεπώς, το διακριτό θεσμικό πλαίσιο προαγωγικής εξέλιξης του Ν.3883/2010 στο οποίο εμπίπτουν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ της Τάξεως 1993, δεν αποτελεί επαρκές νομικό επιχείρημα που να δικαιολογεί τη διαφορετική μεταχείριση και την ανατροπή της ιεραρχίας όπως ίσχυε μέχρι την ψήφιση του Ν.4407/2016.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό, για την ενημέρωση του, όσον αφορά το ιδιαίτερο αυτό καθεστώς σταδιοδρομικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1993, με απώτερο σκοπό την επίλυση του διότι συνιστά αδικία.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο: 

Βαθμολογική Εξέλιξη Στελεχών ΕΔ (ΑΣΣΥ 1993)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: