Μεταναστευτική Πολιτική και Ένοπλες Δυνάμεις

Με ιδιαίτερη ανησυχία τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν το φαινόμενο της αθρόας εισόδου στη χώρα μας μεταναστών και προσφύγων, που παίρνει διαστάσεις χρονίζοντος προβλήματος, καθώς δεν διαφαίνεται προοπτική επίλυσης των γενεσιουργών αιτιών που προκαλούν τη μετακίνηση πληθυσμών προς την Ε.Ε.

Παράλληλα, είναι σαφές ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θωρακιστεί η άμυνα της χώρας, λόγω γεωστρατηγικών εξελίξεων που μπορούν να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και προς αυτή ίσως την κατεύθυνση θα έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας.

Συναφώς, έρχεται επιτακτικά πλέον στο προσκήνιο η ανάγκη πλήρους απεμπλοκής των ΕΔ από τον, δήθεν επικουρικό, ρόλο που έχουν αναλάβει στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Η εμπλοκή των ΕΔ, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα υπήρξε μια απαίτηση του χθες!

Σήμερα, 5 χρόνια μετά, ενώ θα έπρεπε να έχουμε περάσει στις επόμενες φάσεις του εθνικού σχεδίου για τη διαχείριση του θέματος, εκτιμάται ότι η συνεχιζόμενη παρουσία των ΕΔ σε Δομές Φιλοξενίας, αποσκοπεί στην κάλυψη των κενών που έχει δημιουργήσει η διοικητική ανεπάρκεια του Κράτους

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Α.Σ.Μ.Υ.), απέστειλε έγγραφο προς την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία τονίζοντας, την κύρια αποστολή των ΕΔ καθώς και ότι δεν μπορεί να αναθέτουμε στις ΕΔ ρόλο υποβοηθητικό της ΕΛ.ΑΣ στο μεταναστευτικό.

Δεν μπορεί ως κοινωνία να οραματιζόμαστε, πολύ δε περισσότερο να καταφεύγουμε, στη συγκρότηση ενός άτυπου σώματος Στρατοχωροφυλακής, μόρφωμα που ατυχώς παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, γιατί δεν είμαστε στην ίδια μοίρα με τους εταίρους μας στην Ε.Ε, όπου ουδείς επιβουλεύεται φανερά τα εδάφη τους.

Η πρόσθετη αυτή εμπλοκή, απομυζά πολύτιμους πόρους από τις ΕΔ, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και χρήζουν ενίσχυσης πριν η ισορροπία δυνάμεων ανατραπεί πλήρως. Άποψη πολλών συμπολιτών μας είναι ότι πρέπει να παύσει άμεσα η κατασπατάληση πολύτιμων πόρων, καθώς η εντεινόμενη εμπλοκή καταπονεί το στράτευμα και δύναται να το αποπροσανατολίσει από την κύρια αποστολή του.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το έγγραφο που απέστειλε ο Σ.Α.Σ.Μ.Υ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: