Ο ΣΑΣΜΥ Στηρίζει την Συλλογή Υπογραφών για Αναβάθμιση των ΑΣΣΥ σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

 
Ο ΣΑΣΜΥ μακριά από ιδιοτέλεια και περιχαρακωσεις με απόφαση του ΔΣ στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου Οικογενειών ΕΔ (Σ.Ο.Ε.Δ)  για την συλλογή υπογραφών με θέμα την αναβάθμιση των σχολών ΑΣΣΥ.
 
Ως ΣΑΣΜΥ στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται προς την ενίσχυση και των δικών μας  προσπαθειών όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί με την κατάθεση υπομνήματος κατά την διαβούλευση των φορέων επί του  σχεδίου νόμου 5018/23 αλλά και την κοινή προσπάθεια που καταβάλουμε με την συμμετοχή μας στο Συντονιστικό Συμβουλίο Αποφοίτων ΑΣΣΥ για την πραγματική αναβάθμιση των σχολών ΑΣΣΥ και την ένταξη τους με τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης.
 
To Σωματείο Οικογενειών ΕΔ (Σ.Ο.Ε.Δ) με την αποστολή ηλεκρονικού μηνύματος στο ΣΑΣΜΥ ανέφερε τα παρακάτω με τα οποία συμφωνούμε : 
 
Από το 1992 η εισαγωγή των σπουδαστών στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Με τους Ν.2913/2001, Ν.4361/2016 η εισαγωγή στις Σχολές Υπαξιωματικών και των τριών κλάδων γίνεται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η διάρκεια φοίτησης είναι τριετής και θεωρούνται Ανώτερες Σχολές (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα). Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι τους θεωρούνται απόφοιτοι Λυκείου με επαγγελματική κατάρτιση αντίστοιχη με αποφοίτους ΙΕΚ όσον αφορά το πτυχίο τους.
 
Ζητάμε την αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), την αναγνώριση των πτυχίων τους, ισότιμα με τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, από τη στιγμή που οι πτυχιούχοι είναι Έλληνες πολίτες που εισέρχονται στις Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 
Ως ΣΑΣΜΥ Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΣΟΕΔ και προτρέπουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΑΣΜΥ να ψηφίσουν υπέρ της προσπάθειας που γίνεται για την αναβάθμιση των Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και την αναγνώριση των πτυχίων τους, ισότιμα με τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
Ψηφίστε εδώ 
 
 
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *